04-09-11

Olva - Houtland 40+ 3-2 (pen.4-5)

     Een zwoele zomeravond in september, in contradictie met de herfstachtige juli- en augustusmaanden van dit jaar. Zomerse sfeer, zomerse look, exotische ploeg. Aziz kwam voor het eerst meespelen, en zo bleek de transferpolitiek van Rik dan toch zijn vruchten af te werpen.

Lang hadden we niet nodig in het openingskwartier om te beseffen dat we vorige week goed startten en op dat elan verder moesten. Na 2 minuten verloor Rambo de bal net buiten de zestien, maar graaide die erg gretig terug uit de voeten van de onfortuinlijke verdediger, en krulde de bal mooi naar de rechterbovenhoek. We schrokken van onszelf. 0-1 voor…

Veel zuurstof zat er niet in de lucht en na zeven minuten zochten al naar de tweede adem. Het tiktak voetbal die we van Olva al kenden, verliep vlot, en ze werkten mooi af, onderkant lat. Yilmaz bleek enkele centimeters te klein te zijn. De Olva ploeg had ook al een facelift gekregen, en meestal, na een facelift ziet men er jonger uit. Was ook het geval. Heel wat jonge spelers, snel en wendbaar.

Toch moesten we niet echt onderdoen, al bleef het in het begin zoeken om de aanvalsgolven te weerstaan. Rambo kreeg de bal op de linkerkant, stevende op de rand van de grote rechthoek af en wurmde zich tussen 2 verdedigers door. Deze laatste bleek net iets te enthousiast bij het begin van het nieuwe seizoen, en na een jolijtige duw in de rug mocht Yilmaz de penalty verzilveren. Klasse!

De tweede helft kregen we Arne als rechtsmidden en zoals het elke flankspeler van Barcelona betaamt, zag je hem ook regelmatig vooraan opduiken. Prima inzet. Voetballend creëerden we een aantal mooie combinaties en net zoals vorige week was de 2e helft vlotter, spannender en agressiever. Dat agressieve is zeker een verbetering op vorig jaar. Er wordt al helemaal niet meer gesakkerd op elkaar, maar gaan met meer vertrouwen en enthousiasme de duels aan, wat resulteert in het vlotte voetbal van de laatste 2 matchen. Aziz hoort dan al niet goed, maar heeft op zijn minst een goed oog. Dribbelt, past, zoekt de man op en creëert de pas vóór de kans. Ook de flanken werden vlot bereikt, en het open spel trok hun organisatie aan flarden.

Toch moesten we een derde doelpunt slikken. Na wat geharrewar kon een verloren voet het leer richting doelman trappen, en na de geofferde kilo’s van tijdens de Ramadan sloten de benen van Yilmaz niet meer zo mooi samen, en glipte de bal erdoor heen. Pech, we verdienden dit niet. Het slotkwartier werd een heerlijke opeenvolging van aanvallen langs beide kanten. Na een prima voorzet vanop links trapte de vers heringekomen Danny de bal op de lat, en na een solo van Rambo kon niet afgewerkt worden. Nico, Xavier en Marc keerden tot het slot telkens terug tot achteraan, en lieten niet na om dan ook telkens weer helemaal mee te schuiven naar voor. Stevige conditie!

In de penalty reeks bleken we andermaal te sterk en wonnen we 5-4. Keep up the good work guys !!!

Ploeg: Yilmaz, Laurens, Kurt, Marc, Gil, Mario, (Arne), Xavier, Danny,(Aziz), Nico, Ramazan alias Rambo, Hugo.

Penalty’s: Nico, Gil, Arne, Aziz, Yilmaz.(N.C.)

Volgende week spelen we om 19u00 dus om 18u30 aanwezig in Oedelem. We vertrekken om 18u aan het zwembad.

23:41 Gepost door Johan webbeheerder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.