15-01-12

Falanx(rust-roest)-Houtland 40+ 2-5

 

     We schrijven het jaar des Heres 2012, een nieuwe start, een jaar vol contractverlengingen, anekdotes en mooie parodieën is in de maak. De meeste spelers verbeterden niet alleen op financieel vlak, maar konden ook hun sportieve ambities bijstellen en leven in één rechte lijn richting kampioenenbal.

Daarvoor moesten de Falanx op de knieën, en aangezien het geen vrouw betrof, moest uit een ander vaatje getapt worden dan het het gebruikelijke Bijbelse geleuter en zeemzoete woorden.

Een oude traditie moest echter gerespecteerd worden. Op achterstand komen. En aangezien we goede voornemens hadden lieten we de tegenstander al in de eerste minuten scoren om zelf aan de partij te kunnen beginnen. Kurt veinsde richting bal te trappen en liet hun spits op een listige manier met de bal aan de haal gaan. Ook Kurt, de andere Kurt met het truitje die er kleuriger uitziet als hetgeen van zijn teamgenoten speelde het spel glimlachend mee en liet de bal tegen de netten knallen.(1-0) 22 spelers aan het feest! We konden er aan beginnen!

Nico ging na een prima pas door op de rechterkant (linkerkant voor de tegenstander) en trapte een voorzet met de kracht van een olifant die een muis verplettert richting 2e paal. De bal had het netgevoel te pakken en besloot dan maar in doel te vliegen.(1-1) 11 spelers en een Imam aan het feest.

Na een Turkse klaagzang vanop de zijlijn kwam de Turkse armada in actie. Yilmaz Habibi gooide de bal tot in de zestien en Rambo Ashkum kopte binnen.(1-2) Een woeste oerkreet weerklonk.

En als de ene broer scoort, wordt de andere jaloers. Bernard door op links (rechts voor… (prijsvraag van vandaag. Vul aan en win een nieuwe heup)), trekt naar het centrum en en legt aan vanop zo’n slordige 17,4563 meter. En dan volgt een pegel, tegen de onderkant lat, en binnen!!!!! Weer een voorzet die binnenwaait…(1-3)

Daarna werd het oersaai, en lieten we de tegenstander nog snel een doelpuntje maken.(2-3)

Begin tweede helft, weinig druk naar voor, middenveld te ver achteruit, waar was de furie gebleven. En Stefaan had dat prima begrepen. Als laatste man voetbalde hij mooi uit en drukte de ploeg naar voor. Al 2 Vlamingen konden scoren, en de Turken wilden niet onderdoen. Weer die dekselse Rambo met een afgemeten pas tot bij Yilmaz, die de mooie kans verzilverde.(2-4)

Ook Polen liet zich niet onbetuigd, en na een deugddoende trainingsstage in het thuisland (het aandeel van Lamiskaya Sletvana Wodka steeg met 12%) toonden hij een prima fysieke weerbaarheid en een heerlijk doelpunt.(2-5)

Ons Bijbels figuur, het oerdegelijke sluitstuk, een toonbeeld van intense, ongeuite interne vreugde leverde prima en dodelijk efficiënt werk, alsook onze kapitein (die het nieuwe jaar inzette als eerste onder de douche).

Er waren eens een Belg, een Turk en een Pool, en ze wonnen met 2-5.

Ploeg: Kurt Flashy truitje, Kurt minder flashy truitje, Laurens de Monogaam, Mario de monoloog, Nico de Schrijver, Aziz de Dove, Yilmaz den Turk, Rambo il Mambo, Bernard de Onschuldige, Daniël de Torpedo, Xavier el Matador. Vervanging: Marc de Onverbiddellijke, Stefaan de Slangenmens, Rik de Buikdanser (kwam niet in actie).

Volgende week 20/1/12 op Daverloo(Dries 4 Brugge)tegen Savio om 20u, 19u30 aanwezig zijn, 19u vertrek aan het zwembad te Torhout.(N.C.)

 

 

 

23:04 Gepost door Johan webbeheerder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.