21-10-12

Aalter - Houtland 40+ 4-2

 

O dierbaar België

 

Zo begint het volkslied, voor de leken, onwetenden of anderstaligen, maar ook voor de gewone werkmens, u, ikzelf, voor ons allemaal. Nochtans denkt men bij het woord ‘volkslied’ onmiddellijk aan braspartijen, dorpsfeesten, vrolijke mensen, ambiance, enz.

Een tijd geleden echter leek dat ‘volkslied’ overbodig, een verplichting, het voelde niet goed of oprecht om uit volle borst te schreeuwen dat we Belg zijn. Maar vandaag heeft onze nationale ploeg daar verandering in gebracht. Mensen leren dat ‘volkslied’ opnieuw aan, ook de jeugd, en maken er op de Heizel effectief een braspartij van. Hoe de dingen snel kunnen veranderen…

En ook vorige vrijdag was het een eer om Belg te zijn, want met onze voetbalkwaliteiten leggen we elke tegenstander aan de ketting. (P.S. nog even over vorig tekstje, zingen de Walen het volkslied dan in het Frans?)

We startten erg gedreven, met een handvol kansjes, Yilmaz lobje net over, Yilmaz net naast, maar onze rivaal wist de eerste kans meteen te verzilveren. En we laten het telkens weer gebeuren, die 2-0 volgt altijd snel na de 1-0. Check de statistieken. Nog nooit werd er een 3-0 gescoord na de 1-0. Gek toch!

3-0 werd met een prima schijnbeweging gescoord, en Yilmaz mist de aansluitingstreffer.

Tweede helft verhoogt onze voetbalkwaliteit. Thomas, Arne en Kenny zorgden voor magische combinaties, gespleten passen, gemeten voorzetten, en uiteindelijk sloten we af met 4-2.

 

Een lekkere pot voetbal zoals ze zeggen.

 

Ploeg: Kurt D., Kurt B., Bernard, Marc, Gil, Laurens, Danny, Nico, Thomas, Arne, Yilmaz Reserves: Xavier, Emmanuël, Kenny

NC

Vrijdag 26/10/12 spelen we thuis om 20u30 tegen Maria-Aalter.(RV)

18:50 Gepost door Johan webbeheerder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.