19-11-12

Houtland 40+ - Falanx 2-4

 

Puinhoop

Heerlijk, die gure novemberwind, drassige velden, weinig tafelbiljartvoetbal dus.

Maar daar hebben we geen nood aan, want als echte zeebonken trotseerden we al meer dan eens deze situaties om anderen met man en muis te doen vergaan.

En zo ook startte een wedstrijd die opgenomen werd in de kronieken van het in 1793 opgerichte veteranenimperium.Een eerste helft, die meteen duidelijk maakte dat we aan elkaar gewaagd waren.

Veel kansen aan beide zijden, een erg wakkere aanvalslinie, en dat resulteerde snel in een doelpunt. Schot vanop de zestien, keeper pareert, en de bal valt dood in het slijk. Arne met de snelheid van het licht richting doel en bal, en nog voor de keeper het leder kon bemachtigen plakte ze tegen de netten.

Tegenstand kon zich herpakken, creëerde, en scoorde niet veel later. Ook de 1-2 kwam er snel, het leek een match te gaan worden zoals die van vrijdag 8 mei 1857. We speelden toen een heroïsche wedstrijd tegen de Mosterdpotjes. Toen werd ook 4x gescoord, 2-2 aan de rust, doelpunten van wijlen Gering Van Achteren en Godfried de Wrede. Diezelfde dag werd ook de stoombootdienst Op De Lek opgericht, die de verbinding tussen Rotterdam en Schoonhoven moest verbeteren, waar Gering dienst deed op het schip dat vandaag de naam ‘Kapitein Kok’ draagt.

En zo ook gebeurde het op het Rozeveld. Diepe bal van Danny op Nico, die via rechts doorstootte, de lijn afliep, en Thomas in het center bediende die zonder veel nadenken trapte, en alles en iedereen deed wijken om met een bom de netten te doen ontploffen. Ruwe en schorre keelklanken van de supporters. Een zeer aparte vreugdebeleving. Een overblijfseltje van vroeger. Het blijft echter een raar gebeuren voor de tegenstander die niet echt weet wat ze hier mee moeten.

Echter mochten onze vereende inspanningen niet baten, want een trap die eerst lat en dan de achterste zijde van de keeper raakte viel samen met doelman achter de doellijn.

De tijd tijdens de rust werd nuttig gebruikt, alle kopjes terug in dezelfde richting en met vereende mankracht het veld weer op.

2x handsbal in de zestien werd niet gedetecteerd door onze scheidsrechter, en zo verging ons schip, die na een fraaie vrije trap nog de 2-4 moest ondergaan.

Na de wedstrijd werd nog stevig nagekaart, en gedronken. Zo hoort het ook!

Enig idee wat onze mannen op die bewuste vrijdag in 1857 deden na de match? Theresia Van Den Heede (geboren op 11 november 1828 te Zwevezele) en Jacobus van Holle (geboren op 14 september 1826 te Ghent) trouwden die dag, en de ploeg ging zich daar op kosten van bruid en bruidegom lazarus zuipen. Wedding crashers…

 

 Ploeg: Bernard, Kurt B., Laurens, Nico, Mario, Danny, Xavier, Yilmaz, Thomas, Arne, Daniel. Reserves: Emmanuël, Hans, Stefaan, Kenny

Arbiter Guido VP

Volgende week: Smash in Oedelem, om 20u spelen, vertrek van aan het zwembad om 19u. Achteraf is er eten voorzien!

 

 

 

23:42 Gepost door Johan webbeheerder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.