07-01-13

Falanx - Houtland 40+ 1-6

 

 

Toen Bryan Adams ‘Summer of 69’ schreef was hij er waarschijnlijk van overtuigd dat zijn heetste zomer gepasseerd was en dat het alleen nog bergaf kon gaan. En gelijk had hij. Een nieuwe hit zou zijn carrière nieuw leven kunnen inblazen. En waarom niet kiezen voor ‘winter of 13’?

Want in die winter stonden wij, roemrijke gladiatoren, op het kunstgras van Brugge, in de ijzige wind, een adembenemende stilte, en een verbeten trek om de mond, klaar om na het eerste fluitsignaal de eerste zege van het nieuwe jaar te verdienen.

Met hoongelach betrad de tegenstander het veld en dacht zelfs met tien man te sterk te zijn. Ze hadden duidelijk niet gezien dat we tijdens de feesten alcohol meden, vis en groenten aten, en op winterstage geweest zijn. Echte Spartanen krijg je niet snel klein en kunnen raar uit de hoek komen..

Een eerste helft met heerlijk voetbal! We vonden elkaar makkelijk, het beloofde tikitaka voetbal werd gebracht, en de spelers stonden scherp. De 23e minuut bracht de eerste goal, voor de tegenstander, een scherpe tegenaanval. De toon was gezet, en al bij het opzetten zette Yilmaz druk naar voor, schoot de bal op de keeper, en Marc, in een glansrol volgde goed en scoorde de gelijkmaker. Onmiddellijk daarna weer een aanval via Nico, die Danny aanspeelt, en Danny op zijn beurt een prima assist afleverde voor Arne. 1-2.

En als Arne scoort, dan mag Thomas niet onderdoen, waardoor in de eerste helft de 1-3 door Thomas werd binnen gepoeierd…

Tweede helft, Marc op Daniel, Daniel scoort 1-4.

Yilmaz kon niet achterop blijven hinken, zette zich door en scoorde prima de 1-5.

Nog enkele wissels, Arne op de linksachter, en zelfs van daaruit dribbelde hij zich een weg naar voor en scoorde heerlijk de 1-6, een ware overwinning…

Dan nog te zwijgen van de tonnen kansen die iedereen liet liggen. Maar een mooie score, gezien de tegenstander de wedstrijd met 8 eindigde, door een blessure. Ook Nico kwam onzacht in aanraking met de zool van de keeper, gevolg: 2 gebroken ribben en 6 weken out. De tol van de eeuwige roem.

Ploeg: Kurt D., Kurt B., Laurens, Gil, Xavier, Nico, Marc, Danny, Thomas, Yilmaz en Arne.

 Wissels: Daniel, Emmanuël, Mario.

 

 Volgende vrijdag 18/2/13  voetbal afgelast, daarna verder nieuws van de coach af te wachten…(N.C.)

 

 

 

 

17:53 Gepost door Johan webbeheerder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.