01-09-13

Olva - Houtland 40+ 6-0

 

De dag des oordeels!

Een maand of drie geleden sloten we een behoorlijk seizoen af. Haak aan de muur, schoenen aan de haak, en gisteren, eindelijk, schoenen van de haak. Terug het met zorg bewerkte leder, voorzien van studs en rijkoorden, ombinden aan een wat ouder geworden combinatie van spieren, pezen en botten. Bij sommigen moest alvast het één en ander losgewerkt worden, bij anderen liep alles alleen nog maar vaster. De kilo’s vielen er gisteren niet zomaar af, niet panikeren, na een paar weken zou je toch het verschil moeten merken.

Een erg vermakelijke eerste helft, met goed voetbal, kansen langs beide zijden, de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg (lees: niet wij), en op slag van rust een penalty, die resulteerde in een 2-0 voorsprong, ondanks de kattensprong die onze goalie in gedachten had. Reden tot penalty: laat de verbeelding werken. Een klein lief meisje (de spits) staat in een weide, in gedachten verzonken, kinderliedje neuriënd, een bloemetje te bekijken. Wind in de haren, gras om haar heen, uitgestrekte velden,  een oase van innerlijke rust en vrede. Uit het niets dendert een briesende stier (Kurt), ogen rooddoorlopen, horens vooruit, 600 kilo biefstuk en schnitzel over het meisje heen. En dat in het penalty gebied.

Zeker ook het vermelden waard: Arne stond op het veld, niet noemenswaardig, maar het feit dat we hem niet veel meer zullen zien, is toch het schrijven waard. Gelegenheidshalve kwam daar Pieter-Jan bij, die een verdienstelijke tijd beleefde op de flank.  Zullen we ook niet meer zien. En last but not least, Thomas, die binnenkort de operatie van zijn leven zal genieten (een verlenging?), en daardoor zes maand aan de klaagmuur zal moeten toekijken hoe wij het er vanaf brengen.

Ook Xavier zou aan zijn laatste seizoen begonnen zijn bij de senioren, een lucratief contract bij de junioren volgend jaar geeft hem duidelijk vleugels.

Goed, 2e helft, die we zonder supporters moesten spelen, daar die een betere uitkijkpost met tapkraan gevonden hadden wat verderop. Jammer genoeg keek die niet uit op het voetbalveld waar wij speelden. De 3-0 mocht de keeper op zijn rekening schrijven, want met een volleybalgebaar duwde hij de bal tegen de netten, al is dat in volleybal ook niet echt het doel van het spel. We werden zowat overrompeld, vele kansen en corners langs onze kant (van het veld), en de inbreng van nieuweling Glenn, en gewichtheffer Emmanuel brachten verfrissing. Ook Mario pikte zijn goaltje al mee, 5-0. Wedstrijd gespeeld, maar goede hoop naar het komende seizoen is er alvast bij iedereen. Het kan alleen maar beter worden. Eindstand 6-0

 

NC

 

Ploeg: Nico, Pieter-Jan, Gil, Kurt, Marc, Kenny, Thomas, Aziz, Xavier, Rambo, Arne. Vervanging: Glenn, Emmanuel, Mario.

 

Volgende week 6/9/13 laten we het voetbal over aan de Rode Duivels.

De match tegen Rozeveld B wordt verschoven naar 8/11/13.

Vrijdag 13/9/13 om 20u30 spelen we thuis op het Rozeveld  tegen Bellem .

00:11 Gepost door Johan webbeheerder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.